Excursiones

Pas des forat Petit i pas d´en Maiol (crònica de n´Eusebi )

Impactos: 51

Ahir, divendres quatre, varem gaudir de fer el torrent fondo de Mortitx, i abans de començar, vull retre la meva mes sincera gratitud a Paulino i Andreu, dues persones que apart de les seves condicions fisiques, envejables al menys per a jo, son uns companys de viatge excepcionals, minven quan tu no pots, acceleren quan tot va be i cuiden en tot moment dels companys.

Hala, ja ho he dit, i m’he quedat a ple, i ara toca el comentar la sortida d’avui dissabte, dia cinc de març. L’idea era, consensuada amb Paulino, fer “els cinc passos de setmana santa”, una ruta exigent, curta pero intensa.

Ido i no, les condicions meteorològiques adverses han jugat en contre nostra i s’ha hagut de canviar la ruta. Els experts del grup, en Pere Mas i el Niño de Talavera, convenientment estorbats pel Referente i d’altres que no sabem, pero opinem, acaben de configurar el nou itinerari.

Pensen fer el forat petit, trepada exigent, i una vegada assolit aquest objectiu, anar a cercar la torre del bosc i devallar pel pas de s’aranya, cosa la qual es fa sense gaire problemes. Arribats abaix dinem i es decideix anar al pas d’en Maiol i d’alla devallar per una canal preciosa de cap al llogaret de sa calobra i fi del dia excursional.

Això es el relat de les intencions i la realitat, pero voltros no voleu això, no, voltros voleu les dites i desdites, els gestos, les anècdotes i sobre totes les coses, manada de llops cruels, les ficades de pota, alts i baixos, i tot lo criticable.

Ens veim a Inca, com sempre, d’una part els guies, Lluis i Pere, d’altra la tropa, Arnau, l’Abu, Paulino, Aina, Toni, Maria i un servidor escalats per ordre d’edat (o no?).

L’Abu amb aquesta cosa inmensa penjant, pren el dia amb ánim i decissió, fa fotos arreu, disfruta… tot això fins despres del dinar, se nos viene arriba i segueix al Niño de Talavera, craso error my friend, torna al si del grup amb el semblant canviat, bufa, respira fons i comenta…. he amollat tota la adrenalina, jo despres a la següent pujada hi vaig anar aprop, i… la adrenalina fa olor?

El referente amb un altre cosa penjant, pero mes petita, s’aufega a la pujada despres del dinar … he tingut un flato, el Niño de Talavera, fent gala de la mes esquisita sensibilitat diu … Flato !!! pam, pam. El pobre referente ens va soportar la resta de caminada, cada vegada que arribava al grup (donat que els flatos “duran y duran” como las duracell) havia de escoltar el tiro al flato.

En Paulino amb el casc de teletubi, feia de corresponsal de guerra, filmant totes les situacions i lo que no son situacions, va assolir el rol de supermacho alfa del grup. Aprofita que a la teva edat passaras de alfa a beta d’una estirada. I no dic res mes per si t’he de mester.

En Toni amb la rural runner, es un home tranquil i sempre de bon humor, cosa la qual es de agraïr, varem parlar de moltes coses, curiòs, resulta que li agrada el llatí i el grec, lo primer es un idioma, no?

Ay, Aineta, no se si te fixares però el demati hi va haver gent que no li va perdre ull a la pitera de s’inquera, que he de dir que demanava guerra, s’havia possat el wonderbra… pero el de la germana petita perque allo era estret i se apreciaba lo que hauria de ser el canalillo i allò era el canal de Isabel II, lo sepas guapa.

Ara, ara… pensaveu que me botava a na Maria…. Marieta, i que he de dir de tu, ropit, sempre riallosa, parlant fluixet, perfectament pentinada i maquillada, que ja hi ha arrues, vestideta com una pepona, pepona excursionista, diria jo model Barbie Leggins. A mes es tan bona nina que li agrada anar amb els PVs … o es que no pot seguir el ritme del avançats, be ja ho contará.

Des dos cracks, que es pot dir… en Pere es un tros de pa batiat, poc xerrador, pero sempre amb bones paraules quan ho fa, un fotògraf de primera i un guia que no ens mereixem (he procurat quedar be perque tornin). El Niño deTalavera, això es altra cosa, gran cor, grans ulls… i gran poca cosa mes, perque les neurones se li estorben una a l’altra i ve quan mos fa variantes, lo qual en bon mallorqui son putades. I lo que mes emprenya es que n’hi ha que li riuen les gracies , i tu ahir Abu ho tastares d’aprop… ido ja hi tornarás.

I de mi, que puc dir… nomes que disfrut com un al.lot petit amb voltros i que es un vertader plaer el gaudir de la vostra companyia.

Comentau el que volgueu… però alerta el que deis de mi, panda de maricones.

Es Blog den Arni, donde podrás ver sus estupendas fotos y leer su crónica.

Fotos de Melga

El Yayo en plena subida al pas d´es forat Petit
El Yayo en plena subida al pas d´es forat Petit

11 Comentarios

 • AndreuQ

  Estimat Eusebi, lo primer agraïr les teves paraules en referència als companys del divendres a Mortitx, la veritat es que si haguessim anat mes fort tal vegada jo hagués caigut el primer, i per altra banda me va encantar la vostra companya (la de n’Aina mes que la teva evidentment) 😉
  De la descripció dels “personatjes” de dissabte m’alegro de no haver pogut anar perqué no vull pensar que haguessis dit de jo.
  Res, he vist que aquesta ruta dels Passos de s’Olla es resisteix, segur que arribará un dia que es fará… i jo podre anar.

 • ludondo@yahoo.es

  El niño de Talavera especialista en del por saco
  que sepáis que me lo pase deputa madre a pesar de no hacer lo previsto panda de maricones

 • ludondo@yahoo.es

  El niño de Talavera especialista en dar por saco
  que sepáis que me lo pase deputa madre a pesar de no hacer lo previsto panda de maricones

 • paulino

  Yayo…..crónica de las que nos gustan : incisiva, hilarante, descriptiva…….pero veo que te has acobardado. ¿ Qué te ha pasado, no las ibas a”poner a caldo”?. ¿Te recuerdo lo que te llamó Aineta? : “ CHUTUFLETA “…lo he buscado en el diccionario y no sale así …que debe ser muy muy muy malo. ¡¡¡Pero malo malo!!!. Tú verás….si Aina te acojona a la primera ya eres suya para siempre….
  La excursión oficial, la que no pudimos hacer queda suspendida hasta que José, Andreu y Xufi puedan venir.
  Y poco más que añadir a la estupenda crónica de Eusebio, Guías de lujo, compañía perfecta y entorno paradisiaco. Faltó el orujo y las hierbas. Algo tenía que fallar.

 • melga

  Cuando uno acaba cansado pero satisfecho es señal de que el día no se ha dado mal. Aunque no se hiciera la ruta prevista por culpa de la inundación de cauce del torrente, la alternativa propuesta por varios integrantes resulto todo un acierto. La subida al forat Petit nos dio la oportunidad de disfrutar las vistas de la desembocadura desde una perspectiva diferente y nunca vista por mi. Es forat Petit es eso, petit y para salvarlo tienes que hacer malabarismos si no te quitas la mochila. Una vez salvado la trepada hasta el collado es vertical y de esas que le guata a nuestra amiga Aina. Para llegar a sa torre des Bosc me fui detrás de Luisito ( Coyote ) que me llevo por lo que el denomina como roña, expresión que hace referencia a matojos selváticos. La bajada por el pas de s´Aranya tiene su pimienta, pero con el arnés puesto y su cable no fue demasiado complicado. Asi se desarrollo la primera parte del día que acabo con un tentempié en el paseo. Como no teníamos bastante se decidio por unanimidad continuar y hacer es pas den Maiol, buena subida de inicio donde se me ocurrió de nuevo seguir a los pros y me provoco un orgasmo de adrenalina a tener que hacer una vertical bastante expuesta. Nada mas llegar a donde nos esperaban los demás me lo recordó el Yayo, que no debía seguir a según quien. La bajada al llogaret de sa Calobra la hicimos por una canal casi vertical, aunque facil tenias que ir despacio y mirando bien donde pisabas.
  Día de risas, bromas y compañerismo que tuvo su colo-fon en can Gallet donde como siempre nos trataron a cuerpo de rey.

  Un Olé para la crónica del Yayo, me reí mucho leyéndola cuando la ponía en la pagina para subirla y Paulino el palabrejo que dijo Aina es CUCHUFLETA y significa fletar un cucurucho.

 • eusebi

  vosotros lo que quereis es que me coma el tigre, que me coma el tigre…. Pero, recordad pandilla, el mon no es va fer amb un día, i si el repel es fa de cop, queden marques i ses dues barbies ja en xarraven el demati d’aquest tema, i les marques lis fan una porada.
  Tranquils penya…. to be continued

 • 7Ssa

  Eusebi, clar que venc amb voltros perquè no puc seguir es ritme dels cracks… i per això poc a poc mos anam coneixent i, pel que puc entendre de ses teves paraules, agafant carinyo…

  A més n’Aina, n’Arnau, tu i jo som els més bén pentinats i elegants del grup, per tant és natural que mos entenguem.
  Me sorpren però que estiguis tan impressionat per sa perfecció de ses meves faccions… Es dia que me vegis maquillada, bén vestida i pentinada t’acubaràs… 😉

  Un dia preciós, una ruta fantàstica i companyia inmillorable, encara que vos ficassiu amb n’Aina, amb jo, amb es meu fill i fins i tot amb es meu moix. Santa paciencia…

  Tanta sort que altres membres des grup (pocs) son gent sèria i respectuosa.

  Esper poder compartir moltes més sortides amb voltros (i així de passada pujar es nivell de glamour del grup… 😉

  P.D. Sou tots un regal de sa vida..¡¡¡

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

*

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.