Excursiones

— 3000 colomer de raixa ( Crónica den Guiem )

Impactos: 41

.

“es darrer paga” i Jo som aquest, m’han encolomat la gracia, redactar la corresponent “cronica” al Puig des Colomer, convocats a Can Penasso els que arriben d’hora encetaren els corresponents bons dia i salutacions adientes, jo no hi era, i el que vos he contat ho he inventat d’acord amb les costums de la bona gent que son. Un truc, per demanar on sou? ….part demunt sa “font seca”,.. esperau que ara venc… arribant a la darrera volta n’Arnau encalçava el cotxe de la gc (mes tard me va aclarir que no, que venia a trobar-me per si no endevinava l’inici) au ja hi som tots i per celebrar el darrer dia de l’any Llull 2016 anem al Colomer un cim de menos tres mil (aproximadament, que l’Aneto que enguany un grapat de companys pujaren i gaudiren). Retornem a la nostra eixida d’avui 31 de desembre trescarem per l’antiga alqueria islamica de Raixa, on anys enrrera habitaren persones als quals enviaren “cap alla” per creure que hi havia altre deu i senyor. Avui remenen com fer una diada recordant als conqueridors que aixemplaren els seus dominis, poder,… be tanmeteix no hi ha remei pels governants, cerquen qualsevol motiu … per sortir al retrato, reivindicant els actes mes…. Supos que ho emblanquinaran amb la cultura, llengua i demes coses mes vistoses i honorables. Anem coster amunt sense cami seguint el rastre de petjades anteriors, un cop d’ull al camp de golf de Son Termes per altre caire petites propietats, xaletets, …una zona inundada aprop del “cami de passatemps” algu comenta que hi ha unes ufanes “font de mestre pere” o be bassiots de les derreres pluges, entre coversa i rialles som al cim. Ara toca el berenar i avui celebrar “cap d’any” algunes aportacions tals com berberechos (escopinyetes) olives, xocolata bessons, …. i cava per compartir, foteta de rigor on hi sortim tots per desitjar-vos salut i molts d’anys. Aqui d’alt ja veim com de cap a ponent va el 16 ara agraits del que hem viscut, per alla enfora devers llevant guaita el 17 ben carregat properes cabories diu. Abans de devallar una darrera ulada a la serra i voltants, de cami cap al collet per cercar un tirany fitat i rost fins a un zona de marjades envaides pel pinar, un cami bastit per anar a les rotes del voltant mos atraca a una fonteta Font des Colomer, me comenten, xeregall amunt dos pous una pica supos que tot son del mateix sistema hidric, avall el cami s’axampla en haver pasat el torrento que ve de Raixeta per una comoda pista anirem fins a Raixa l’amplada i el cap avall conviden a la conversa i la tertulia mes variades. Pel vell cami fins a Can Penaso
la ruta encaixada entre dues parets i algun bassiot fangos enmig serveixen per demostrar les habilitats per no fotre enremull. Arribats al lloc d’inici fent servir els cotxes que teniem al parquing surten de la gelereta unes cerveçes i coles ben fredes per posar el ” punt i seguit ” per la notra aventura. Ala i si mireu les fotos sabreu qui me va aconpanyar. Molts d’anys i sort van amb una forta abraçada per tots, Guiem.

Despidiendo el año en la montaña en muy buena compañía.

3 Comentarios

  • melga

    No esta nada mal brindar con cava en la cima de una montaña, gran idea de nuestro amigo y referente Arnau.
    Gracia Guiem por aligerar mis tareas con la crónica. Espero que este 2017 podamos compartir muchas salidas y descubrir nuevos caminos que son viejos y olvidados por la gran mayoría de la gente.

  • paulino

    “Las autoridades sanitarias advierten que beber alcohol en las excursiones puede provocar comportamientos extraños e inapropiados…..” Así que vosotros mismos… vaya ejemplo para las juventudes que nos relevarán…..

Dejar una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

*

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.