coasteerig,  Excursiones,  Peligrosas,  Ruta de exploración,  Rutas 5 botas

DE CALA BOQUER AL CASTELL DE LA CLO ( Crónica de Eusebi )

Impactos: 61

Feia un temps en rondava la idea de anar desde Cala Boquer fins al Castell de la Clo. Encara més hi vaig pensar desde que el mes de Juny amb els companys del Gem anarem a fer un troç d’aquesta ruta.

El concepte d’excursió d’una ment normal, difereix i molt del de la meva, una ment pertorbada per a la bellesa de la nostra serra, i només a la qual se li poden ocorrer trabucades com aquesta.

Ala idò, fets els preambuls, passarem al ambuls, o lo que es el mateix, que va passar….
Com sempre ens reunirem al punt habitual, gairebé els mateixos, però aquesta vegada hi ha reforços, i quin reforços, quan els veig em vaig temer lo que a bon segur havia de succeir.

En Toni Sinever, en Joan Trepador, en Lluis Coyote, n’Andreu, Paulino, José Antonio, Llorenç, s’Abu i un servidor, conformaven un grup… divers. La escala técnica i física de +10 a + ??? millor no possar xifres. Com es pot veure la elite es en cursiva i la resta… la resta som normals.

Partim, els pros xarren entre ells, tracen rutes, encara no hem arribat i ja planejen anclatjes, ajudes… el cami fins a Boquer el feim com un llamp, hi deu haver pressa?, no ho crec, anem be de temps… JA.

Arribem a l’indret de Boquer on en teoría hem de començar la travessa
, berenarem sentim, au idò que aquesta feina si que ens agrada, s’alegria a ca’s pobre dura poc, a sa tercera mossegada ja els he tens motxila possada i nirviossos, la resta remugam, mos volem acabar el bocata en tranquilitat, les mirades no maten… pero feren, engolim i a callar.

No duim ni vint metres i sentim, per aquí això es possa molt vertical.. i les preses no son bones.. i la pedra esta solta … i la resta ens mirem i comencem a capgirar el semblant, si es cinc “pepinos” que hem amollat devant ja gemegan, s’embrutará no?, s’embrutará no, ja s’ha embrutat.

En Toni, penjat a la paret fent envant i enrera, mirant si es pot, n’Andreu un poc mes avall, en Lluis “desde la lejania de apoyo” (s’estiu ha estat fatal i part de culpa es meva, pero jo com el rei, “no volvera a pasar”) i en Joan adalt, amb això ens diu, vaig a mirar, i el veim desapareixer com si el dimoni l’hagués agafat, rebatua noltros aixi ni pensarlo brother, en Toni torna enrera i diu aquí no, n’Andreu que ha lograt passar diu que tal vegada un poc mes envat i per baix….

Poc metres abans haviem vist un clau, qualcu ha dit que hi ha una pagina web que pareix ser feren això abans, les fotografies no ajuden i no sabem si rapelaren fins a la mar. A la fi decideixen que devallem uns metres, això no es expossat es dinamita pa los pollos, pero com que els de devant van be… ido i anem tots … en casa no comemos, pero nos reimos.

En un acte de solidaritat, o compassió, podeu triar adjectiu, posen una baga per passar-hi un cordino i poder devallar un troç complicat, els normals, devallem i arribem així a una repisa per on, en trànsit lateral permet desplasar-se una quinzena de metres fins a un lloc on es fa necessari clavar dues puntes per amb un cordino deixar reunió per a devallar.

El rapel, uns vint i cinc metres, acaba a un llom pel qual es pot transitar i amb no massa feina arribar al començament de la ferrata ja instal.lada.

Aqui, es discuteix “la jugada”, quan deim discuteix, son ells, la resta “calladitos”. Que si jo m’he penjat d’un dit, que si jo he devallat per una paret llissa, que si jo, que si jo… mentres ens possin corda… que si jo, gracies.

La resta, es la ferrata ja instal.lada i que es transita facilment, fins al castell de la Clo (Clo Llorenç … pensa en Clotilde), i pujem, ens feim les fotos de costum i anem a dinar a la cova que hi ha adalt.

A partir d’aqui… penuria física, després del bocata, per amunt i com que no li fermaren un cama, com ses cabres, en Toni agafa la delantera… la delantera, la mitjera i la trasera, reputes, sense aturar fins al coll, sa pròxima li llevaré es bastó.

Al coll, tres persones intel.ligents decideixen devallar de cap a Albercutx i per la carretera de la urbanització anar fins a Boquer, els altres, embullats per un servidor varem fer la serra fins a les cases de Boquer, bono aquesta era la intenció, la realitat es que anarem baixos, ferem la serra per baix, agafarem una soleada, una calor i al meu cas una esclatada, però arribarem al pas que ens deixá vora les cases.

Era una excursió curta, JA, només son doscents metres de la cova fins la ferrata JA, i ja está JA JA JA. La próxima canviare el pensar per un “pelotaso” no se si hi sortiré guanyant, però menys cansat segur.

Arribats al parking, “los listos”, ja no hi eren, els trobarem que ja havien fet dues rondes al mugriento’s bar, ni una excusa ni res, encara s’enfoteren, be ja ens toparem.

Rondalla acabada amb final feliç, bona gent, per a mi al menys un día pel record, i com no, agraïr als companys el poder haver fet possible aquest somni i emplaçar-los per unaltra ocassió on … “habrá más pero no mejor, porque es imposible”.

Gracies a tots, salut i muntanya !!!

Aquí se aprecia a Toni Sineuer buscando por donde progresar para lograr nuestro objetivo
Aquí se aprecia a Toni Sinever buscando por donde progresar para lograr nuestro objetivo

5 Comentarios

 • melga

  Bueno, bueno, bueno, Eusebio se ha salido con la suya!!!!! ya puede decir que ha cruzado desde cala Boquer al castell de la Clo. Menudo equipo se junto el sábado para tal fin. La verdad es que fue espectacular toda la ruta. Bajón al final pero una vez superada la subida ya todo fue mas fácil. Sobre todos las dos cervezas que me bebí esperando al resto del grupo. Gracias a todos por compartir jornada.
  Salud birra y montaña.

 • paulino

  Excursión brutal, intensa, exigente y muy arriesgada para los que íbamos sin cuerdas. menos mal que había gente muy muy preparada y con muchísima experiencia montañera.
  Excelente crónica de Eusebio en la que por fin admite lo que muchos ya le habíamos comentado por activa y por pasiva: ¡¡¡Vete al psicólogo coño!!!.
  El grupo increíble en el que tuve el privilegio de conocer personalmente a Toni ” Sineuer “.
  Por lo demás lamentar la ausencia de algunos amigos que estoy seguro hubieran disfrutado de lo lindo de esta jornada .
  Hasta la próxima

 • AndreuQ

  Amigos y COMPAÑEROS, la “curoia” del señor Eusebio fue contagiada de un principio al resto del grupo por lo que tendremos que pedir descuento al psicólogo por ser una “familia numerosa”. Me alegro de que se pudiese llevar a término ya que si no nos hubiera insistido continuamente con lo mismo, ahora ya puede ir pensando un nuevo objetivo porque este ya está casi finiquitado (al menos la parte importante que era unir las dos vertientes). Me apena que algunos con mucho interés en estar no nos pudiesen acompañar pero seguro que repetiremos porque en parte son uno más de este equipo y de esta aventura.
  Los que no estan en cursiva deberían estar en negrita porque su esfuerzo tal vez ha sido mayor que el del resto. Yo desde luego también fui vencido por el calor y la humedad de este día.
  Gracias a todos y en breve más.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

*

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.