Excursiones,  Fuentes

CUCULLA DE FARTÀRITX I LASARELL, por Miguel Angel Crespi.

Impactos: 305

Assistents: Miquel, Arnau, Paquita, Manel, Eusebio, Isidor, Maria Antònica, Bernar, Miquel Angel, Paulino, Aida, Toni, Cati, Catalina i Antonio.

L’excursió començà i acabà en les cases de Lassarell.

Pel camí trobarem coses curioses com algunes alzines sureres, molt males de veure per Mallorca. L’aigua fou també un dels elements presents durant tota l’excursió, les canaletes i els aljubs en perfecte estat de conservació estigueren presents durant la majoria de l’excursió.

Des de la Curculla de Fartaritx a pesar d’haver-hi molta calitja, vàrem poder contemplar les espectaculars vistes de la Vall de March, es Puig Tomir I el Puig de Ternelles. Just després iniciarem el descens cap a les cases de Fartaritx pel pas del s´All, es punyetero Bernar m’havia assegurat que no hi havia cap pas d’aquests, però gràcies a n’Eusebio i Isidro que ens va ajudar a passar a tots, vàrem poder descendir sense problemes.

Dinàrem a la Font de fartaritx, devora les cases i d’un gran figueral. Després de la rigorosa hora de descans continuarem el camí amb un poc d’ascens per després a tornar a baixar cap al punt d’inici. Hi va haver varis moments en els que Bernar, Paulino i Melga van discutir devers 30 minuts sobre quina ruta seguir, moments els que la tensió era palpable en l’ambient i ja començàvem a pensar com resguardar mos en cas d’haver de pasar el vespre per allà.

En el camí de tornada vam passar per un dels alzinars més antics que hi ha a Mallorca, amb alzines molt grans. Des de l’alzinar ens vam dividir en dos grups un que va tornar i un altre que va continuar pel camí que ens portà a la font del Lassarell, en la que després d’entrar uns metres en la mina van poder disfrutar de veure el naixement de la font una canaleta en perfecte estat de conservació que transportava l’aigua fins a ses cases passant per l’aljub que vam trobar a l’inici de l’excursió.

Una excursió molt xula i en molt bona companyia.

Salut i molts de camins.

Las fotos de Melga

Bajando el pas de s`All

La ruta en Wikiloc.

Powered by Wikiloc

CUCULLA DE FARTÀRITX I LASARELL from Melga on Vimeo.

Un comentario

Dejar una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

*

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.