Excursiones

Cumbres borrascosas ( crónica de Jaime Garau )

Impactos: 51

 

Aquest dissabte tocava per ses terres de Esporles, després de passar a recollir a una bruixa loca centreeuropea hem arribat a Esporles, érem en Miquel, Mar, Paulino,Monika, Bernar, Libero, Andreu i jo mateix, hem pujat primer per carrers d’asfalt i després poc a poc entràvem dins un camí de muntanya que cada vegada es feia mes costa amunt, guiats per en Miquel hem arribat al pas d’en terreta que era una canal amb una bona inclinació equipat amb cables on un servidor ha flastomat una estona. Poc després hem arribat al pas de s’ullastre o d’en cladera (es nostre Bernar no, un altre), aquest estava equipat amb cables i escales per arribar als colls de tords de dalt.

Hem arribat a prop de la fita del ram i hem baixat cap a l’ermita
de maristella, un parell de vegades hem perdut es camí però com el terreny no era massa complicat hem aconseguit trobar-lo una altre vegada arribant finalment a l’ermita, hi ha hagut sort amb el temps ja que ha fet sol, la visibilitat era bona i hem trobat tres o quatre miradors on tot cristià ha fet fotos a rompre. Una vegada a l’ermita hem dinat amb un parell de cans una mica gorrons mentre que un grup de joves en la meva opinió una mica passats de cerveses feien temps esbucant un pilar mentre que s’acabava de fer un xot al forn.

Ja amb la panxa plena hem anat cap a la creu del sagrat cor de jesús perdent el camí un parell de vegades i després d’un altre mirador hem enfilat cap a Esporles, aquí hi ha un parell de fets inexplicables, es primer es que encara que era un dia assolellat  de tan en quan es sentien trons, d’aquí ve el títol i el segon que el sector femení te una inesgotable capacitat de xerrar.

El track indica que hem fet 11,6 Km, el desnivell acumulat de 838 metres

En la fita del Ram autentica
En la fita del Ram autentica

4 Comentarios

 • guiem

  cronista estimat devers s’ullastre ha llanegat, “den gotleu” l’anomenen, Arnau Matas, gotleu, va colocar es pedal. Ara ja aclarit no te poden fitorar els puristes de les topos. Salut a voler fins la propera. Guiem

 • AndreuQ

  Molt bé Guillem, m’has avançat amb la rectificació (aquest Jaume no coneix bé ses barriades de Palma, je, je). També t’has deixat el pas de s’Ego (¿o es que anavas “cego”?).
  Així i tot un gran día amb un clima ideal per disfrutar de les nostres muntanyes i boscos estimats.

 • paulino

  Preciosa excursión por tierras de Esporles. Disfrutamos de un día esplendido para transitar por senderos a veces esquivos y bosques de encinas centenarios. Un placer disfrutar de un sábado montañero con vosotros, hasta la próxima.

 • melga

  Bonito día, en el que se libero una cantidad de metano importante, por eso lo del titulo de Jaime. Todos los miembros masculinos del grupo hicieron sonar las fanfarrias a lo largo del dia e incluso una de las féminas no se escondió e intento imitarnos. Lo del pas de s’ullastre no es un fallo de Jaime ya que me pregunto por como se llamaba y quien se equivoca soy yo.
  Hasta la próxima petardill@s.

Dejar una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

*

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.