Barrancos y Cuevas,  Descenso de barrancos,  Excursiones,  Playas y calas,  Rutas 5 botas

LA COVA DE S’ARAGONÉS ( crónica de Eusebi )

Impactos: 154

Estem a dissabte 25 de Juny, les previsions son de temps estable i no molt calurós, ja, ja, i unaltra vegada ja.

Hem quedat a les 7 al lloc habitual de trobada, som cinc aventurers, per no dir cinc beneïtarros, perque amb aquest temps, el normal es quedar-se quietets, amb una cevesseta i qualsevol cosa per a entretenir el barram, i no anar a fer un trekking avançat.
Be, fet lo fet, partim de cap al Port der Pollença, cases de Boquer i de cap a la cala, on hi fem una passada “en vuelo rasante” i sense tocar vorera ens enfilem de cap el coll que ens permet arribar a la Tronera, lloc on comença la baixada de cap a la Punta de la Salada i a mitjan lloc, la repisa que es el punt d’acces al seguit de ferrades que formen la devallada a la Cova de S’Aragonés.
Fins a l’hora, tot fàcil i sense massa calor, iniciem el descens, col.locant a qualque punt sistemes d’assegurament, aixi i tot cal anar-hi alerta, una tropeçada i pots deixar pell per fer-hi unes sabates.
Tots, un rera l’altra, anem arribant a la repisa i seguint les pases del “Niño de Talavera” devallem fins a la “cala”, una llegua de mar que entra dins la roca per una encletxa. Deixem les motxiles i començem la pujada fins a la cova, llarga i molt pendent, fotografies, poses, ara fes-me’n una aixi, ara aixi deçá… molt d’artista per a tant poca pel.licula.
Com a que fa molta calor i humitat, decidim donar-nos un bany a la cala que abans haviem arribat, devallem i comença l’espectacle (penós) de tot el grup llevant-se roba, possant-se xancles de goma per a no fer-se “pupita” als peus…. que si l’aigua esta freda, que si a mi la mar no m’inspira confiança, n’hi ha que inclús s’agafen a un supossat flotador, que després saberem que era el consolador de la Pepi, be, lo dit, penós.
He de dir que tant les fotografies, com els videus, filmats
per l’infame cameraman Luisito, no son per a mostrar a gent amb un mínim de sensibilitat, no “pueden herir la sensibilidad del expectador”… terminan con la sensibilidad del expectador. Molta tita i cap peix pel redol… saps si hi hagues qualque espet, n’hi hauria pocs de valents a l’aigua.
Be, acabem la nedada, això es un eufemisme, i mos pertrexem per a començar la pseudo-escalada, lo qual traduït vol dir, tornar a pujar pel rapel que haviem fet. El primer, com no, en Lluis, que si ahora pones un pie aqui, que si ahora te agarras alli, ahora voy a hacer una variante… l’home va donant instruccions a la resta de personal, que desde abaix el se mira, i arriba adalt fora problemes. El segon, ja que aixi ho havien decidit (els tres machos alfa, en Miquel i jo, mutis) en Paulino, segueix les pases de l’insigne i despres d’un parell de bufades, tambe es adalt, ara el torn d’en Miquel, vigilat desde adalt pels dos alfa i pel tercer desde abaix, per si hi ha problemes, puja i amb un poc de pena i molta de glòria, arriba a la encletxa final, allá i despres de superar un tremolor d’ase, el veig per fi junt amb els companys.
Toni de sa Muntanya, es el penúltim, es col.loca el material (pareix en polipasto) i comença a pujar, s’el veu segur i fora passar pena arriba adalt variante inclosa, feis oi al rei porc, sobraos.
El meu torn, el coret s’accelera, tranquil em dic, tranquil, que només es un presiposio de 30 metres, per a Lluis quatre o cinc, faig la pujada lo millor que la meva avançada edat em permet i fora ajuda, si, fora ajuda!!!! arrib adalt, com? no es el cas, arrib adalt.
Refem tota la devallada assegurada que haviem fet per les parets de la Punta de la Salada, lo de assegurada…. hi va haver qualque lumbrera que ho va assegurar, menys l’unic pas complicat… a que tiene gracia???
A la fi, som de nou a la Tronera, bebem i tornem de cap a Cala Boquer, però aquesta vegada no baixem sino que fent travessia per un poc de ronya arribem al coll i d’aqui als cotxes, una passetjada.
Ens aturem a Ca’s Simpàtic a fer unes cerveses i acabem el dia a casa fent una fideuá i donant per finiquitada la temporada, a partir d’ara… platjes.

Gran día, com sempre, i lo millor, molta, molta, bona companyia

Subiendo a la coca de s´aragonés
Subiendo a la cova de s´aragonés

6 Comentarios

 • melga

  Día fantástico de aventura, la verdad es que mereció la pena el esfuerzo solo por ver la cueva y poder nadar en la grieta.
  Que decir del fin de jornada, estupenda fideua que se marco el cheff Eusebi. En la remontada parecía Lorenzo intentando arrancar la moto, jajajaja. Mas por agotamiento que por mierdorrrrr ( mierdor pase al estar rodeado por cuatro pavos en pelotas nadando a mi alrededor ). Si hay que ponerle un pero al día fue la tremenda calor que pasamos sobre todo al regresar. Pero todas las dificultades se olvidan cuando acabas la ruta y te plantas delante de una birra, sin que ningún integrante de la cordada se haya lastimado.
  Gracias apañeros por compartir momentos con este PV.
  Hasta la próxima. Eso si pasadas estas calores.

 • coyote

  un poco exagerado si la subida una ñoñeria pero en fin son pv yo pre pv
  lo del calor si que fue espantoso yo prefiero el frío la compañía estupenda como siempre y el final apoteósico alguno lo pagó caro por trasnochar ya tenemos unas edades que no se puede ir de marcha y luego pasa lo pasa

 • paulino

  ¿ Presiposio ?….¿ Monstuoss amarinos?….lo del sábado sí que fue una aventura de riesgo extremo….casi nos perdemos la fideuá……aunque coincido con el Abu…lo pericoloso fue nadar en pelota picada junto a tanto macho alfa.
  En fin, excursión preciosa en un paraje ¿ virgen ? de la Serra del Cavall Bernat, y por supuesto nadar en esa lengua de agua de mar fue alucinante.
  Eusebio, magnífica crónica, como siempre, aunque te dejaste en el tintero algunas cosas importantes…como eso de que El niño de Talavera desde que ha cambiado de grupo ha perdido forma física……en fin cosas de la edad.
  Hasta la próxima

Dejar una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

*

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.