Barrancos y Cuevas,  Excursiones

LA FONT DE L’ASTOR ( crónica de Eusebio )

Impactos: 95

Vaja día, vaja día…. havía de ser un dissabte de excursió, tranquil i saludable… vaja,vaja

Ens trobem a les 8 al parking d’anthonys, com sempre, repartim el personal dins el cotxes i partim de cap a la Cala Sant Vicenç, arribem mitja hora mes tard a la redona del xalet d’en Bonatti on deixarem els cotxes i començarem el día.

Abu es dona compte de que s’ha deixat oblidada la càmera de fotos al seu cotxe, que es a Anthonys, per seguretat, un cotxe amb tres intrepids aventurers retorna i va a cercar la p.. camara, 50 minuts d’espera amenitzats amb discussions variades, fotografies i d’altres.

Arriben de nou, ara si amb la càmera, començem així la excursió dirigint-nos de cap a la Talaia Vella, puja que te puja i a la fi som al cim, per dir-li algo a n’aquell repla de pedra.

Decidim berenar, perque hi ha gana, al forat petit i cap alla que anem, deu minutets i fem turada per a berenar.

La idea es devallar per el Pas de sa Cabra de cap als penyassegats sota el forat petit per tal d’acostar-nos per dalt de cap a la canal que ens permetra assolir el pas de cap a la font de l’astor. Dues pases, dues, i n’Aina tomba el turmell, aturau-vos que n’hi ha un que ha patit mal…. esperem i per sort la veim devallar, patint, pero per al seu propi peu.

Que ara t’embenaré, que si això es un esquinze, que
si només son catorze… tot-hom opina. A la fi seguim, i acostant-nos a les parets dels penyasegats continuem… el terreny no es de lo milloret i hi ha un parell de passos emputadets… idò na Cati decideix, per al seu compte, fer una sotela amb tirabussó invertit i mitja carpa, resultat… peasso ostia. Ay que m’he torçat el turmell … la mare de deu del turmell… que ja en tenim dues!!!

La bena que l’hi havien possat a n’Aina, li retiren per possar-li a na Cati, a n’Aina li coloquen altra cosa, no se qué.

Arnau i n’Aina decideixen al cap d’una estona, partir de cap el cotxe sense fer la devallada a la font. Aixi ens separem i el referente mos envía per la que ell en bona fe creia que era la canal de devallada, casi estimat, casi …casi mos fotem una paparra, els dos aventurers, en Bernar i n’Eusebi, devallem i …

be, torna toca pujar i fer un poc enrera, ara sí, agafem la correcta i devallem sense esforç.

Una corda per assegurar un pas un poc expossat i ja tenim tot el personal abaix, transit per al roquissar caotic de voramar i arribem al pas clau per accedir al racó on hi ha la Font de l’Astor. Aquí, treim tota l’artillería, arnés, bloquejador, yumar… nomes faltava la capsa de juanolas.

Mentres uns opinen que si arnés i els altres yumar i ja ho vorem, n’Antonia, a partir d’ara Maquina Total, se marca un solo d’escalada i fora patir supera l’extraplomat. Ole i ole, quina enveja nineta. Els altres amb l’ajuda del yumar anem pujant, abaix queden…. la creme de la creme, MA i na Cati, diuen que per fer-se companyia…

Els altres ens dirigim al racó de la font i amb una trepada simple accedim a la cova on hi ha uns gours plens d’aigua fresqueta i dolça…. fotos, mes fotos i tornem, que hi ha gana.

Desfeim el cami fet i ens reunim amb les dues companyes que havien quedat abaix. Dinem i ara toca… pujar !!! i que vos pensaveu, que seria un passeig, per amunt i per amunt… i aixo no s’acaba mai, a la fi arribem al collet desde on costetjant sense pedre altura anirem als cotxes i aixi donar per acabada la ruta d’avui.

Com es costum acabar, no es acabar… acabarem al Port de Pollença fent unes ben merecudes cerveses.

Un bon dia de ruta amb bona companyia, i com hareu observat jo som especialiste en perdre el cami… pero… hay lo que hay.

Salut i muntanya

Las fotos de Melga.

Dentro de la gruta que esconde el tesoro de la font de l´astor
Dentro de la gruta que esconde el tesoro de la font de l´astor

5 Comentarios

 • Arnau

  buenas fotos Miguel, no se si fue porque cunado fui estaba más húmedo, pero había unas tonalidades de color fantásticas.
  la crónica muy accidentada pero con final feliz.

 • melga

  Es un verdadero placer que gente con el nivel de Arnau y Eusebio compartan con nosotros sitios de ensueño, Gracias PVS por estos momentos compartidos. Espero que tanto Aina como Cati se recuperen pronto y puedan volver a caminar con nosotros.

 • Antonia Maria Morro Pons

  uffff… va costar arribar-hi, però ho varem aconseguir…

  No hi ha com anar d’excursió per desconectar de la rutina. GRACIES A TOTS !!!!!

  Un besote a les que van tenir ” mala pata “

 • paulino

  Abu…..estás muy pero que muy empalagoso con Arnau y Eusebio, da asco tanto piropo , menos mal que Arnau no ha dicho eso de ” Fotazas Mestre”……. no lo soportaría.
  En cuanto a la excursión …suelen pasar ese tipo de cosas cuando el guía se confunde y no encuentra el camino correcto a la primera, eso os pasa por no esperar al siguiente sábado para que los ” Pros ” os ayuden un poco.

 • Bernar

  Excursión dura y exigente. Pero la he disfrutado como un chaval! Todo el mundo a la altura y aún así, ha habido algún pequeño accidente. Espero no haya ido a más la lesión de cati y Aina.
  Me ha encantado. Gracias a los artífices que la propusieron y al resto de companys que les hemos seguido! Hasta la próxima!

Dejar una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

*

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.