Excursiones

OPERACIÓ PANADA ( crónica de Toni Comas )

Impactos: 47

Festes pasades, panades menjades!! Dimecres i al xat del grup no hi ha moviment de res, se veu que les panades tenen efectes colaterals importants, apart de fotre un parell de kilets de més fan que la gent es torni un poc peresosa.

Després de un parell de peticions de una ruta post-panades , en Guillem posà fil i agulla a lo que seria la nostra penitència després dels abusos.

Com molts de dissabtes, uns quants penitents en trobam vora la benzinera de la carretera de Lluch: Melga, Jaume Consell, Jimmy, Guillem (guru), Pep, n’Aineta i un servidor. Es veu que els altres ausents s’havien portat molt bé, no tenien mal de conciencia.

Els penitents partirem cap a Lluch i aterrisarem a la seu social per excel.lencia, can Gallet. Deixarem el cotxe i partirem cap al coll de sa Bataia i d’aquí cap al cim està just a la part d’alt.

Una estona de camí i una estona de caminoi i arribam al cim de dita petita serra, que no es massa coneguda per la gent però que ens fa gaudir de unes inmillorables vistes de la nostra roqueta. Apart de les vistes el dia prometia que seria calurós, molt de sol i poc vent.

Seguim la cresta i cap el coll Pelat. Saltam la “stairway to heaven” i ens dirigim per un camí a l’ombra de un agradable alzinar cap a una vall que va estar molt d’anys deixada de mans. La vall d’Alcanella i Alcanelleta.

Son gairebé les deu pasades i la panxa comença a avisar de que es hora de fer una aturadeta, i després de remugar un poquet i amb el consens de n’Aina, sa madona del dia, ja tenim el cul ben aposantat per la millor part del dia.

Energies reposades i emprenen la marxa, el nostre proper destí, el coll del Ca de Miner. Un camí curiós que transcorre dins uns comallar arressarat del vent. Atravessam un parell de tanques de repoblació i Xassss! En Pep trova unes ulleres. De tot d’una no li va fer massa cas però deprés li agafar el gustet i no se les va llevar en tot el camí.

N’Aina, no sé que ha pres aquestes festes, però pareixia que duia un pebre de cirereta a nes cul. M’haurà de pasar la recepta!!

Ja som al coll i amb una bona suada ens miram el cim del Puig Tomir, quina peresa!! Però bé, quin remei per amunt s’ha dit!

Uns per aquí, alters per allà, cada un per el seu camí. La tónica típica del grup. I a dues passes d’arribar al cim amb l’excusa dels PV que al cim farà vent ens quedam a dinar a la casa de neu. Curiosa sofisticada edificació de uns quants anys enrera: clot de neu i els paravents per arreplegar la neu millor.

Mentres dinam i descansam un poquet, arriben a noltros un grupet de 2 joves i una al.lota. Com no els comercials del grup ja entablen conversació amb ells. Batelletes i més batelletes!!

Ells parteixen i noltros darrera ells cap al cim. Algún de noltros ja les ha pegat la peresa, panxa plena fa mal pujar. Però bé, ja que hi som!! Al cim a fer la foto oficial del dia.

Au!! El camí está fet casi!! Per avall tots els sants ajuden!, així que n’Aina, per variar!! Pren la capventera. Pasam les roques amb els passos ferrats i ens trobam amb un grup que duen un jove que es totalment ceg. Sincerament, un exemple de superació i collons per ser capaç de pujar i baixar sencer sense veure-hi gens!!

Ara ja no remugam, començam a sentir l’olor del premí, de la nostra beguda isotónica preferida. Atrevesam el bosc gran i amb direcció al nostre punt d’origen anam destrossant la pau del bosc.

Ja hi som!!!!! Cevessetes fresques i un cuixot per llescar fan que la excursió hagi estat un fracás total d’operació panada: 17 km de caminada i 900g més de pes!!!

Las fotos de Melga

Una mirada hacia atras nos desvela la subida realizada

Un comentario

  • melga

    Ruta rompepiernas que sirvio para empezar a pensar en lo que se nos avecina este verano. Y que decir de can Gallet, sin palabras. Buena crónica mestre Muntanyeta y no te preocupes por el peso ya que estas fet una makina.

Dejar una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

*

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.