Excursiones

PLATJA DE FORMENTOR – ESCALA DE L’AMO EN JOAN CERDA, por Eusebio Solano

Impactos: 222

La volta d’avui ens havia de portar de la platja de Formentor fins al far, haureu notat la forma verbal del verbe haver, el pretèrit, es a dir, uns comptes fa s’ase, altres l’amo i d’altres el traginer. El nombròs grup que per fer aquesta volta ens haviem arreplegat, inclou com no, distintes sensibilitats, situacions i necessitats. Només ens faltava un solleric per a poder dir que haviem replegat gent dels quatre punts cardinals de l’illa.
S’Horta, Cala Blava, Palma, Consell, Inca, Betlem… el concepte de multi en tot el seu esplendor.
Una de les integrants te una filla que fa esport i l’horabaixa ha de ser prest a Son Moix per a veurer-la, uns altres fan un sopar festejant els seus vint i cinc anys de casats i d’altres tendran aixi com el dia vagi fent, picors varies. L’itinerari que varem fer, per si a qualcu l’interessa, va ser, Parking de Formentor, vora mar de la platja, fins el Mollet, trànsit interior per la urbanització fins arribar a la torrentera que creuarem per enfilar-nos pel seu costat dret, Coll de la Geneta, volta de Na Blanca, poc abans de la baixada a S’Olivardar desviament a la dreta i fora cami anar a cercar Sa Mosquera de’n Miquel, penya-segats damunt la Cova Badada, lloms de Sa Mosquera i baixada fins al Pla dels Hams, visita a les runes i trescada del pas de baixada fins al cami que enllaça el Coll de S’Olivardar amb Cala Murta, Cala Murta i cami vell del far, Coll de S’Encletxa, coll de sa Roca Blanca i baixada fins a la carretera. S’Encletxa, es el lloc on s’aprofita per a dinar. Bon ambient, com sempre, que relaxa al grup i accelera el procès de desintegració com a un Big Bang trekiner, per emprar tots el anglicismes possibles. Jo quan arribem a la carretera ja parteix (com havia dit el mati), noltros tambè diuen uns altres, ido noltros aprofitem i… Com haurà pogut endevinar l’avispat lector, aixo es el final de la excursió. Tenien preses per a partir, pero la cervesseta, ah! mon ami aixo no es perdona, ni preses ni el mal temps, res ens fa defallir d’aquesta tasca. Na cati i en Toni Pol conviden per les seves noces de plata, que en pogueu fer-ne moltes mes, amics. Tant sols una cosa a remarcar, el fantàstic guiatge del qual es va poder gaudir. Per cert, el guia era jo. Comentad, comentad, malditos.
Salut i muntanya !!!
Fotos de Melga.
Se ve el final de la excursión, aunque lo dejamos para otro día

4 Comentarios

 • melga

  Un gran guia el de este sábado, desde aqui agradecerle su infinita paciencia con esta panda de gente, jajajajajaj. Espero poder disfrutar de mas jornadas como la vivida este día, grades compañeros de montaña y que saben reirse de su sombra.
  Nos vemos pronto.

 • Nomisx

  El avenc que varem trobar en la pujada a la Mosquera d’en Miquel es diu Avenc de l’Aritja i el que estaba aferrat al Camí de pujada al Pla dels Hams, Avenc de la Quitxalla. Queden per explorar la baixada cap a Cala en Forat, el Canal Lllis i el Canal Fondo. Sempre de la ma de la millor gent i, per descomptat, guies.

 • Catalina Dalmau

  Bona crónica i fantásticas fotos!!, cuanta paciencia ha de tenir un ( quest dia Eusebio) per aguantar toda aguesta tropa de enamorats caminats”salvajes”.

 • Arnau

  Incompleta ruta, tardía hora de salida, pero suficiente, no estaba en mi haber la subida a na Blanca por esta vertiente, tampoco el paso de enlace Pla dels Hams a Cala Murta, ni sa Mosquera d´en Miquel.
  Muy bien guía.
  Faltaron los cirios para la romería de esta estupenda cofradía.
  p.d. El amor perturba la mente, pasando de las torradas amorosas a bulldozer de montaña.

Dejar una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

*

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.