Excursiones,  Pasos

Tomir pel pas dels traïdors – pas del diable, por Paquita Garau

Impactos: 177

Tomir pel pas dels traïdors – pas del diable (02/11/2019)

Ens aplegam al punt de trobada a Inca, avui serem poquets els que han pogut venir per diversos motius, especialment ens ha faltat el nostre estimat guia enciclopèdic nomisx que mos havia preparat sa ruta d’avui, una llàstime no haver pogut comptar amb la seva companyia, no mos importará tornar-hi a fer-la tots plegats. Servidora, com era s’única que havia fet el pas, m’ha tocat fer el guiatge, sort que tenía sa ruta guardada al movil i entre tots n’hem sortit bastant be, clar que si!

Després de fer es cafetet, cotxades i cap a Menut fa falta gent. A nen Miquelet Melga li ha tocat anar amb sa conductora africana que de tant en tant i sense venir a compte comprobave el bon funcionament dels frenos, qué faaaas! m’has assutat! Exigerat, te falta costum.

Deixam cotxos vora ses cases de Menut i enfilam pista de cap a Binifaldó. Just després d’haverles passat sortim de sa pista cap a l’esquerra i començam a pujar per cami de sitjes entre alzines i pins tombats, fullaca seque, ni rastre de bolets, amb lo bó que es aquest terreny pels picornells, ni un!

Acaba el bosquet i arribam a una ampla rosseguera costeruda, mos hi haurem d’ aferrar, com més pujam més s’empina. Miram d’esbrinar quina és sa canal que ens mena al pas dels traïdors, segons ruta marcada al mapa hem d’anar més l’esquerra, ens hi dirigim i arribats a un punt ja podem veure sense dubte a on és sa pujada, sa clau mos la dona una pedrot monolitic just a sa sortida de sa canal.

Cap a diagonal esquerra! això está fet! Pujam amb compte i ajudats del càrritx ja som adalt. El vent bufa fort amb correntía, com si algú hagués deixat obertes ses portes, mos posam a recer i a donar compte dels queviures.

Després de sa barenació un poc mes de pujada fins el punt geodèsic i fer cim. D’allá decidim baixar pel pas del diable. Baixada llarga, mos fuig sa xerrera i els genolls pateixen més de lo que volem, clar que a Helena no li passa res d’aixo, ella mes fresque que una rosa, i tant ni donis li sobra carbur. La resta ja tenim ses frontisses desgastades i no estam per segons quines festes. Alguns ja están en modo cerveza, pero en Toni Colom i jo volem fer una cercadeta de bolets pel pinar vora el camí. No ens han deixat, aixi i tot en Toni ha trobat una poal plè d’esclatdesangs. Si mos haguessin deixat una mica més….

De cami al cotxo tenim s’agradable trobada amb Lluis i Aina, contents de veure que es troben en el bon cami de la seva recuperació. Ánim i esperam que aviat torneu amb noltros.

Cerveceta cangalletera i pa casa. Fins la prochaine!

Avui hem sortit: Catalina Dalmau, Helena, Toni Comas, Toni Colom, Miquel Melga i Paquita.

Las fotos del día

Toni Colom al final de la canal del pas des Traidors

 El track de la ruta

Powered by Wikiloc

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

*

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.