Descenso de barrancos,  Excursiones,  Playas y calas

TORRENT DE PAREIS 2016 ( Crónica de Llusia )

Impactos: 85

Hola soc na Llucia, tenc 9 anys i és la primera vegada que escric una crónica. Així que m’heu de perdonar si comet alguna falta. La excursió que varem fer aquest dissabte dia 18 va esser la famosa excursió al Torrent de Pareis. Una excursió molt famosa ja que és una excursió molt espectecular i que me feia moltes ganes fer. Per poder fer aquesta excursió i no passar massa calor varem quedar al punt de trobada un poquet més prest del habitual, a les 7 del matí, quina sooooooonnn!!!!. Amb les motxiles preparades i amb moltes ganes de caminar arribam al punt de trobada i allà hi trobam: en Paulino, en Jaume, en Melga, n’Ambrosio, en Waxu i na Waxu. Com a moltes excusions decidim partir amb la nostre furgo pilotada per en Toni de sa Muntanya.
Au idó, ja podem partir!
Trobam poc tránsit i arribam prest al restaurant d’Escorca. Al principi teniem que ser uns quants més però degut a les previsions metereológiques molts dels participants decideixen no venir
. Ara toca fer-lis les dents llargues. Partirem devers les 8 i agafarem el camí que ens duria cap al llit del Torrent de Lluc, el camí del Burgar. Ostres, un forat! I com no foto per inmortalitzar la troballa. Si no fos per en Melga!
Venga voltetes per avall i quan esteim apunt de arribar en Jaume ens vol mostrar una cosa, un murter de l’home de Cromagnon.
Una vegada arribats al torrent de Lluc caminam un poquet i arribam a l’Entreforc, un lloc majestuós degut a la alçada de les parets que ens enrevolten. Decidim berenar i sorpresa! Compareix un amic afemat amb unes bones banyes! A jo no me feia molta grácia que s’acostas a jo així que no li vaig donar part del meu berenar.
Encara amb la mossegada dins la boca en Paulino, en Waxu i en Toni m’acompanyaren a veure la sortida del Torrent del Gorg Blau, més coneguda com “Sa Fosca”. Uii quin fred que hi feia!!
Després de un parell de fotos tornarem a l’entreforc i començarem l’aventura , per avall s’ha dit!
Me va impresionar veure aquelles pedres tan grosses i com hi teniem que baixar a través d’elles. Però me varen ensenyar una técnica universalment coneguda : Culing!!!
Com que som poquets al nostre grup duim una bona marxeta així que passam els passos amb bastanta soltura. A jo , alguns me varen costar una miqueta ja que soc petitona i tenc les cames curtes. En Paulino, en Waxu i en Toni m’ajudarem molt.
Passarem per unes coves molt grosses: la del soldat pelut i la de la pera.
Un poc més envant trobrarem uns degotissos dels quals ferem un tast de les aigües que donavem, que bona que estava, segur que a més d’un trobar aquest degotis li cau de lo millor, sobretot si fa molta calor.
Noltros no tenguerem calor, el dia estava tapat i feia un poquet de oratje. Jo tenia moltes ganes de nedar a sa Calobra i per això volia arribar el més aviat possible.
3 horetes més tart arribam a Sa Calobra, un lloc impresionant on l’eco dels nostres crits fan fé de l’inmensitat del lloc.
Cap a la platja s’ha dit però el vent i l’aigua gelada me van llevar les ganes de nedar, però no de banyarme els peus, que fresqueta que estava!!!
El vent va fer que partissim aviat de la platja, pero no anarem al port de Sa Calobra per el camí normal(túnels) sinó que ho ferem per el antic camí , el “carrer nou”. Un camí curiós i gairebé perdut i desconegut per alguns de nosaltres.
En Paulino i n’Ambrosio anaren per els túnels ja que teniem que anar a confirmar que podiem dinar al Hotel de Sa Calobra.
Haviem reservat per dinar però degut al temps teniem por que ens haguessin anulat la reserva.
Arribam prest al restaurant per dinar el més aviat possible perque a les 3 sortia el bus que ens duria de tornada al cotxe.
Després d’una bona picada, una molt bona paella i un bon gelat fan que l’excursió hagi estat de lo més completa, apart de la companyia.
Esper poder tornar un altre dia i passar-ho igual de bé.

Llucia

Toni y Llusia arriba del todo des carrer Nou
Toni y Llusia arriba del todo des carrer Nou

7 Comentarios

 • melga

  Muy bien por Llusia, demostró que las nuevas generaciones de montañeros ya esta aquí, gracias por escribir la crónica contando lo que fue para ti esta primera vez en el torrent. Espero verte mas a menudo en las pateadas que sean propicias para ti. Una abrazada molt forta de S´abu.

 • paulino

  Aplausos!!!!!!! Olé Llusía!!!!!!
  Enhorabuena por esta crónica. La verdad es que estoy orgulloso de haberla compartido contigo, para tener nueve años te desenvuelves por la montaña como una profesional…. ya les gustaría a muchos poder hacer lo que tú hiciste el sábado.
  Lo dicho, espero que volvamos a coincidir en la montaña muchas veces para poder contemplar esa sonrisa y esa simpatía que siempre te acompañan. Adeuuuuuu!!!!!!!

 • Isidro

  Olé, olé i olé!!! gran, no, grandíssima crònica, amb ses dents llargues m’he quedat.
  Ja queda menys per tornar a disfrutar de la vostra companyia i deles findes lliures.

 • AndreuQ

  Vaja cronicón! :-[ Tu seras petitona pero te veig futur com escritora i segons diuen tambe de muntanyera. Llastima no poder haver vingut. Enhorabona campiona.

 • Eusebi

  Vareu tenir sort, punyeteros, bon día, bona companyia i molt bona ruta, com sempre.
  La escriptora, de primer nivell, ha reflexat les vivències del día amb claretat i des d’una visió jove i alegre.
  Un deu per a tots

Dejar una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

*

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.