Descenso de barrancos,  Excursiones,  Playas y calas

TORRENT DE PAREIS UP & DOWN ( Crónica de Eusebi )

Impactos: 85

Som a dimecres, dia 6 de juliol i hem quedat bem prest per a fer la excursió, arribada al lloc habitual, son les 6,30 del mati, com de costum en Miquel, n’Aina Betlem i noltros, na Maria Antònia i n’Eusebi, som els primers, al cap de poc temps compareix en Manel i les dues prima donnas (na Gabi i na Wendy), al cap de vint minuts.

Partim de cap a Sa Calobra on deixem els cotxes i a les 8 del mati ja som a l’Olla, preparats per a fer la pujada del torrent, la idea es berenar a l’Entreforc, per agafar forçes i tornar a devallar, fer un cap fico al Torrent de Pareis i dinar a Sa Calobra.

La pujada es fa pesada, ja que al primer tram de torrent hi fa una humitat terrible, tots suats arribem als primers obstacles, l’Ou, que de cada día torna mes lluent, els grasos aprimau-vos i el gorg de d’anguila. Tot roda be, els tres pseudo-cracks al devant, les tardones i en Manel, que ajuda a la resta de personal.

Sense molt d’esforç arribem a la base del caos, aqui si, que si sa cama no me dona, que si aixo patina, que aixo es molt amunt, que aixo es molt avall… si no fos per en Manel i en Miquel…be estalviarem comentaris. Cal dir que no ens trobarem massa gent, un grupet de guiris amb un guia mallorqui, unaltra que anaven per al seu compte i una familia de mallorquins amb els nins, que s’ho passaven d’allo mes be.

L’Entreforc, majestuós, com sempre, lloc on berenar, reposar el cos i agafar forçes per a la tornada.

Començem a devallar i als tres mes ràpits, les prima donnas i en Manel, els hi deim que ja ens vorem a la platja, quedem “los cuatro fantásticos”. Anem tira tira, pero sense dormir-nos i… tornem a tropeçar amb la mateixa pedra, el caos amb les destrepades que provoquen inseguretat, però amb en Miquel que es un gran company i molta…pero que molta paciència, superem el repte, a partir d’aqui ses dues “nines” es mouen amb mes soltura i avancem ràpits, tant, que un poc passat la Cova des Romagueral, superem la familia mallorquina amb els nins i un poc abans del grasos aprimauvos donem caça al grup de guiris que anaven pel seu compte.

Arribant al començament de l’Hort, ens esperen na Catalina Dalmau i el seu marit, en Johan, que vendran només a menjar, ja que a na Catalina l’operaren d’una ma i encara segueix en procés de recuperació.

Arribem a la platja, on mitja hora abans, ho havien fet els tres primers companys. En Miquel, n’Aina i na Maria Antònia, es canvien… i a la mar patos. Jo, som mes poruc, estic una estona a la vorera de mar, esta freda… que putes freda…congelada. A la fi, i perque no diguin, m’hi tir, però…congelada.

Com a fi de festa, haviem comanat una paelleta al restaurant de Sa Calobra (l’antic hotel), tots asseguts a taula, fem rialles i contem històries, donant per acabat unaltra día de goix, fent-nos nostra la nostra serra.

Gracies a tots per el día. Salut i muntanya !!!!

M.A. subida al huevo, no es el huevo de Colón pero a saber cuanta gente habra pasado por encima para que este tan pulido.
M.A. subida al huevo, no es el huevo de Colón pero a saber cuanta gente habra pasado por encima para que este tan pulido.

2 Comentarios

  • paulino

    Vengaaaaa!!!!!!!!! lo que llegáis a hacer para comer un paella……Que se os ve el plumero…….5,5 horas para hacer el torrente…….sin comentarios. Y por cierto las zapatillas rosas de Manel…muy ” chic “.
    Desde que Aina no viene lo de ir conjuntados se ha perdido definitivamente.

    Un beso

  • melga

    Un placer compartir ruta con buena gente. Es la primera vez que hago ese recorrido de subida y me resulto muy interesante, con ganas de repetir de nuevo en breve tiempo. El baño después de acabar no tiene precio aunque el agua estaba algo fría y hubo quien tardo casi mas en entrar que en hacer la excursión. La paella la encontré buena aunque como siempre que hago una excursión tengo mas sed que hambre.

Dejar una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

*

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.