Excursiones,  Fuentes,  Ruta de exploración

UNA VOLTA PER PUIGPUNYENT, por Eusebio

Impactos: 206

Reunits per n’Arnau, na Maria Antònia, en Miquel Melga i un servidor, ens presentem per fer una trescada pels voltants de Puigpunyent.

La idea de n’Arnau, era partir de Son Forteza, tot seguint el cami del coll de Grau, visitar un safareig i una font propera al mateix. Anem cercant i el primer objectiu de la jornada s,aconsegueix sense esforç (de trescar), el safareig es de grans dimensions i malgrat es buit, li arriba aigua continuament.

Situats en aquest punt i consultant els mapes, ens orientem per anar a veure la font de Sa Replegada, coneguda tambe com Font de Sa Creu de S’Ermità, al no tenir clara la seva ubicació ens guiem pel mapa i aixi en Miquel (a partir d’ara el becari dels Trescadors) per un costat, i n’Arnau amb la resta de l’equip per unaltra trescam fins a trobar l’ull de la font i el pou que a la seva vora es troba. El lloc es encissador i s’aprofita per berenar-hi, segon objectiu assolit.

Tornant de cap el cami principal, ens trobem amb una creu, compta la llegenda que es honorant la figura d’un capellà que anava a dir missa a Puigpunyent i que en aquell loc es va precipitar al buit i va pereixer.

Seguint el cami i les constants indicacions de n’Arnau, trobem una antiga teulera, de la qual els cameramens deixen oportuna constancia grafica.

Continuem de cap a les cases de Muntanya, pero abans ens aturem a veure el fantastic aspecte que presentava l’albelló de Muntanya, tot verd i amb un fil d’aigua neta i clara que borbotava per la canaleta natural que ziga-zaga entre la pedra.

Arribem a les cases i a partir d’aqui, ens fan saber que la cosa s’embruta, es a dir, “lo puto amo” no te ni idea de per on anar-hi, molt de Google Earth, molta preparació…molta cara, confia en el becari per fer-li les feines, ojito, que no son les que penseu.

Anem pujant i en un desviament deixem el cami per anar a cercar el Corral de les Cabres, un tancat parescut a Sa Mamullada de Soller, pero de menor tamany, aixo si, al seu interior guarda una sorpressa, un forat que comunica amb una petita fesa. De tot aixo es deixa constancia, vista d’abaix, de adalt, en contrallum, la voy a hacer en sepia (per si hi ha inexperts amb fotografia es una técnica, no es menja).

A partir d’aquest moment, comencem la devallada de cap a un torrent que ens ha de portar a un pas elevat, una cornissa, que permet en cas de que el torrent vagi ple el sortejar-lo per una vora. Pero abans, trescant trescant, divisem una zona amb molts joncs, aquí hi ha d’haver aigua va dir tot-hom i aixi es trobem un ullal, un petit albelló no documentat al cataleg de fonts i que a ben segur s’afegirà a les moltes ja descrites.

Seguint les pases del becari, que se nos ha venido arriba i ara va el primer, anem apropant-nos al torrent i a l’objectiu de l’organitzador de la trescada, un pas elevat, una cornisa natural penjada a uns metres d’altura damunt el llit del torrent. Les imatges del lloc i la tiringa de gent cul a terra fent la travessa, fan riure al personal i en especial a MA que ha pasat sense problemes.

Seguim ara ja per cami ben marcat i ens afiquem amb les quatre potes dins el torrent, fins arribar a un punt que mereix atenció i que es possible salvar-lo mitjançant una petita cornisa algo expossada, pero de facil transit.

Arribem a un lloc idilic, la font de Sa Coma, un lloc molt ben cuidat i en el que decidim dinar-hi, el dia, amb un sol esplendorós, la temperatura de primavera, l’entorn amb un verd lluminós, converteixen el dinar en una festa per als sentits, la qual cosa es fa patent amb les expressions i comentaris dels integrants del grup. Moment que aprofita el becari per intentar ser donat d’alta com a trescador sense mes proves, i tu que lo has creido, tarzan.

Una vegada recuperats de tanta bellessa, partim desfent un troç del cami fet, per dins el torrent fins arribar al pas de Na Costitxa, un preciós cami empedrat que ens situa a l’esquena de la Mola de Na Costitxa, la qual transitem, es un alzinar amb molta pedra i ens condueix fins a una fesa, enorme i profunda, devallem i fem una volta pel seu interior, altra vegada els cameramens treuen els seus artilugis per tal d’inmortalitzar la ocasió.

Sortint d’aquesta, ens enfilem als caires de la Mola, fins trobar-hi un punt per baixar de cap a les cases de Muntanya, divisem just devant la teulera, per la que al mati haviem passat i qualcú va dir la frase maleïda… i si anem directe.

En Miquel remugant perque encara no te el títol de Trescador, n’Arnau que va diguent per aquí va be i els altres que darrera darrera anem fent, conclueix en una baixada off-route fins a l’objectiu final. Les cervesses.

Un altra dia de bon Muntanyisme, si amb lletres majuscules. Aquesta vegada n’Arnau s’ha lluït, i de valent.

Las fotos de Melga

Explosión de verdes

Fotos y crónica de Arnau

Interior de sa font de sa Coma

Video del día

Track, solo es orientativo ya que al ser grabado con el movil  no es fiable al 100%.

Powered by Wikiloc

Un comentario

  • melga

    Gracias por aceptarme como becario de este gran grupo y no es por el numero de integrantes, si no por la experiencia y buen hacer del mismo, espero pasar las pruebas de acceso y convertirme en uno mas de la cuadrilla.

Dejar una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

*

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.